TAWNY ELLIS – LOVE LIFE

Tawny Ellis is een Amerikaanse zangeres en songschrijfster uit Los Angeles die getrouwd is met gitarist-bassist Gio Loria en op die manier in contact is gekomen met heel wat bekende muzikanten uit L.A. en omgeving. Ze mag zich bevriend noemen met o.a. Don Was en Daniel Lanois en ze heeft drie jaar gewerkt aan de tien songs die nu op haar vijfde volwaardige album “Love Life” werden opgenomen.

Die nummers gaan dan ook over de twee thema’s die in de titel van deze nieuwe plaat worden vermeld: de liefde en het leven. Ze zijn gebaseerd op haar persoonlijke ervaringen en op observaties van gebeurtenissen in het leven van mensen uit haar directe omgeving. Tawny Ellis tekende alleen voor tekst en muziek van drie nummers: titeltrack “Love Life” (zie 1e video), “No More” en “Daddy” en ze schreef ook de teksten van zes andere songs.

De Britse gitarist Jesse Siebenberg, gekend van o.a. ‘Supertramp’ en ‘Lukas Nelson & The Promise Of The Real’, staat ook vermeld als co-componist van de twee nummers “Pretend Love” (3e video) en “Spark Of Love” en hij mixte en producete ook zeven andere songs. Maar ook de bij ‘Rootstime’ zeer goed gekende Ted Russell Kamp schreef samen met Tawny Ellis drie songs voor dit album: “Deep End Of Love”, “I Believe” en “Powers That Be” (2e video).

Opmerkelijk is ook dat de van o.a. Bruce Springsteen, David Bowie, ‘The Rolling Stones’ en vele andere artiesten bekende producer Bob Clearmontain drie nummers op “Love Life” heeft gemixt: “Powers That Be”, “Daddy” en “Dirty Work”, een coverversie van het nummer van ‘Steely Dan’ uit hun in 1972 uitgebrachte album “Can’t Buy A Thrill”.

Tawny Ellis en haar vrienden hebben geprobeerd om oprechte emoties in de songs op “Love Life” te steken, maar we vinden dat ze daar maar gedeeltelijk in geslaagd zijn, zoals in de songs “Pretend Love” en “Deep End Of Love”. Wij waren meer onder de indruk van haar vorige platen en we menen ook dat er op deze plaat onvoldoende songs staan die weten te beklijven en door hun kwaliteit om een tweede speelbeurt vragen. Een jammerlijk gemiste kans, dus zullen we maar uitkijken naar een hopelijk snel volgende nieuwe plaat.

(valsam)
“Tawny Ellis worked three years on the ten tracks of her newest solo album ‘Love Life’. Therefore, she got the support of her husband Gio Loria, guitarist Jesse Siebenberg, singer-songwriter Ted Russell Kamp and famous mixer Bob Clearmountain to make this fifth record one of her best. We think it was overall a bit too smooth and lacking true emotions in too many tracks. It is a partially missed opportunity and creating hope for a better next album from this nevertheless excellent vocalist.“ – www.rootstime.be


Artiest info
Website  
 

Label: Music Building Records
Info: Hemifran

video